A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2009. szeptember 30., szerda

AFA 90 MECCANO Jawa/AFA 90 minősítésű Meccano Jawa figura - piciszemű francia variáns

REMEK darab ez a francia Meccano játékgyár által kiadott Jawa figura. Jóllehet Hong Kong, Taiwan (Tajvan), Makaó és Mexikó voltak alapvetően figura gyártás is folyt, a többi gyártó országban jellemzően csomagolás (pl. UK - Palitoy, Franciaország - Meccano, Olaszország - Harbert , Takara - Japán stb.) zajlott. E francia érdekesség tehát, mint figura, talán a szorgos kis kínai dolgozók műve, mindenesetre HÁROM nagy érdekessége is van! EGY: a sárga szemei igen aprók, sokkal kisebbek, mint egyéb társaié, azóta sem láttam ilyen piciszemű jawát. KETTŐ: a csuklyája viszont jóval nagyobb, hosszabb, mint az átlagos HK kiadású figuráké! Ez a két tulajdonsága különösen érdekessé, aranyossá és ritkává teszi.



Jawa variánsok: Meccano (francia), JEDI (ROTJ) és SW kiadás



AFA 90-es MECCANO Jawám




a francia, piciszemű és nagycsuklyás Jawa (small-eye Jawa, bighood Jawa)



 HÁROM: a 20 backes hátlapon egész más képek vannak, mint a megszokott Kenner kiadásokon, többek között francia kiadású Luke és Leia "dollok" (babák ruhában, POUPEE) fotói, na és a kedvencem: a Snaggletooth nevű cantina alien (kantinbeli kocsmázó idegen) nem a piros, hanem a korábbi, magas és KÉK ruhás változatában lefotózva került e hátlapra (Blue Snaggletooth)!!! Sőt: a Jawa maga is a korai, műanyag köpenyes (vinyl cape) változatában szerepel e remekbeszabott hátlapon!



kuriózum: Blue Snaggle és vinyl cape Jawa




az AFA 90-es Jawa hátlapja



az eredetiséget igazoló AFA (Action Figure Authority) holomatrica



AFA minősítő matrica: hátlap 100-ból 85-ös, buborék 90-es, a figura pedig szintén 90-es minősítést kapott.




Végül íme egy 12 backes Jawa (amely tehát hátlapján csak a legelsőnek megjelentetett 12 figura képét tartalmazza), korábbi darabom, összehasonlítás végett! :-)

2009. szeptember 28., hétfő

AT-AT Driver variants - Lépegető vezető variánsok


Három szép AT-AT sofőr figura változatom van, jóllehet egyik sem hibátlan. Sajnos a sisakon lévő birodalmi szimbólumok legalább egyike szinte minden bontott (loose) példányon kissé sérült vagy kopott...
Jellemzően a kesztyűkön és a váll-lemezeken is szokott lenni egy-két kopáspötty, mert a hófehér színű festék meglehetősen érzékeny és könnyen észrevehető rajta a legapróbb sérülés. E figurák nadrágjának fenéki része is kopott olykor, szerencsére az enyémek itt rendben vannak! :) (bár nem akarok nagy feneket keríteni  a dolognak!) Szóval ebből a figurából hibátlan, karcmentes, zsír, c10, "mint" állapotú darabot találni már-már mission impossible! Gyakran a létfenntartó berendezés panele és az alatta lévő páncélmellény és a sisak szinte citromsárga színű, mivel a vintage kiadású figurák anyaga (különösen, ha fehér) érzékeny a tartós, közvetlen napfényre, melyre besárgulással reagál. Ezért fontos e figurákat vastag üvegű vitrinben tárolni!

Nekem két Trilogo és egy HK kiadású lépegető vezetőm van. A hong kongi változat egyértelműen megkülönböztethető az europidtól annak köszönhetően, hogy jóval halványabb szürke az egyenruha színe, illetve a karok és a lábak felülete fényes. Ezzel szemben az európai változatok egyenruhája sötétebb szürke - ez a képeken sajnos kevésbé látszik - ugyanakkor matt a végtagok felülete, de legalábbis a karoké. Talán a legszembetűnőbb különbség a szürke eltérő árnyalatai mellett a birodalmi szimbólumok színe és mérete. A HK kiadású daraboké egyértelműen szebb, vékonyabb festésű és emiatt kisebb. Színe pedig inkább piros, míg a TRI változatoké narancs. Ami a lábállásokat illeti, abból mindenféle létezik, mindkét fő változatnál. Én a képen pl. egy széles terpeszű és egy szűk lábállású TRI drivert mutatok be nektek. Zongorázható a különbség.




Visszakanyarodva a festéshez: az amerikai piacra szánt, szebb festésű változat szemei és sisak szájnyílása (légzőrostély) picik - ahogy a filmben - ugyanakkor az europid verziók "nagyszeműek" és "vastag szájúak". A legnagyobb szemei és legvasatagabb szája a szűk lábállású figurának van. Hasonló festésbeli különbségek figyelhetők meg a figurák háti oldalán is (pl. a sisakon lévő, lefelé mutató nyílra emlékeztető csík és a háti műszerpanel vonatkozásában).



A két fő verzió között a fegyverekben is különbség van! Előfordulnak ugyanis fegyver változatok is a Kenner Vintage figurák esetében, tehát egy eltérő fegyver nem mindig és nem feltétlenül repro! Itt például a HK (Hong Kong) változat puskája fekete színű, míg a TRI (Trilogo) változaté sötétlila (mint a rohamosztagos fegyverek színe, kivéve IG-88-ét és egyes Boba Fettekét). A szűk lábállású változat nem eredeti puskával, hanem egy új kiadású Bossk fegyverrel látható.

Azóta sok keresés után sikerült találnom egy olyan, PIROS birodalmi szimbólumos sisakú drivert, amelynek NINCS megkopva a két jelzés a sisakján! Íme:



félpiros, piros és narancs szimbólumos változat

ÚJ kép:



2009. szeptember 25., péntek

Polish bootleg Boba Fett - lengyel koppincs "Baba" Fett 2: SÁRGA változat





Egészen más ez a variáns, mint a másik, a színei miatt. Ami az előbbi változaton aranyszínűre volt festve, az ezen a verzión citromsárga. Ismét csak érdekességként kiemelném az egyéni és "kreatív" polák jetpack megoldást!! :-)


DROIDS - Jord Dusat

Igazi érdekesség ez a DROIDS című SW rajzfilm sorozat egyik szereplőjét ábrázoló figura! Mondhatni ez a rajzfilm sorozat volt az egyik elődje a ma oly népszerű Clone Wars sorozatnak. :)

E darabot az AFA (Action Figure Authority, USA) 80-asra értékelte, ami NM-nek (near mint, azaz majdnem hibátlan) felel meg. Ez a figura kanadai Kenner kiadás.





A kép további érdekessége, hogy a Dusat figura előterében látható a három rohamosztagos variáns is (balról jobbra): klasszikus, SW változat (legvékonyabb festés), középen a más anyagból készült CHINA feliratú változat, jobb szélen pedig a vastag festésű ("nagyszemű") és széles lábállású HONG KONG változat.

2009. szeptember 24., csütörtök

Lumat ewok variánsok (LILI LEDY)


A gyakori, normál verzió a szürke felszerelésű, ezzel Dunát s Murát lehet rekeszteni, míg a ritka változat a barna csuklyás, íjas és tegzes. Pláne, ha netán a végtagjai világoskékes színűek, mint ennek a darabnak is.

Az íjak alaki különbsége nem releváns, alapvetően abból fakad és azon múlik, hogy az íjat a képen látott módon a figura karjára helyezve "tárolták", avagy csak egyszerűen a kezébe téve.

Polish bootleg Boba Fett - lengyel koppincs "Baba" Fett

Egy kellemes, harmadik (de)generációs megjelenésű polák Fett figura ez, a 3. sorozattól megszokott biker scout végtagokkal. A karok és lábak mozgathatóak, míg a fej fixen rögzített. A darab FŐ érdekessége, hogy a sisak (fej) lényegében saját találmány, legalábbis jelentősen eltér az eredetitől. A figura anyaga ismét tömör, gumiszerű műanyag. További nagy érdekessége a háti jetpack (rakéta hajtómű), mely TELJESEN lengyel fejlesztés, nem is hasonlít az eredetire!!!! Kúl, nemde?!  :-)











Power of the Force (POTF) Imperial Gunner MOC with collectors' coin - Birodalmi tüzér gyűjtői érmével

Szép, érdekes és ritka figura. A figura mellett értékét tovább növeli a szép érme, amely szintén ezt a szereplőt ábrázolja, nevével együtt. Fő érdekességét az adja, hogy az ún. "last seventeen" (azaz ucsó tizenhét) egyik tagja, vagyis az utolsóként megjelent 17 Kenner figura egyike a Vintage sorozatból, 1984-85-ből. Ezekből 15-öt a POTF (érmés) figurák tesznek ki, s hozzájuk csapták még a 78. és 79. figurát, a két ewok mackót, Paploo-t és Lumat-ot... Klassz a fényképen, hogy mivel kisebb, mint a TRILOGO változaton, több látszik rajta, s így a tüzér mellett álldogáló birodalmi kutászdroid (vagy robotszonda), s annak piros szeme is látszik!
A díszérmével kiadott figura ötletét a Has Bro' nemrég lekoppintotta elődjéről a 30. évfordulós jubileumi figura sor kiadásakor!



Prune Face variants - Aszalt szilva változatok


Nos, Prune Face nem más, mint ama idegen lények egyike - s egyben idegen fajok egyike - amelyek részt vesznek tevőlegesen is a Felkelők Szövetségének (the Rebel Alliance) munkájában, tetteiben, így pl. azon a "szakmai megbeszélésen" is, amelyet a második Halálcsillag megsemmisítésének tervéről tartanak egy, a Tantive IV-hez hasonló koréliai korvetten. Később Oorrimarko néven híresült el ez a félszemű tábornok. A lázadó alienek közé leginkább a következő fajok tartoznak: a Dresseliek (mint Prune face), a Sullustiak (mint Nien Nunb), a Mon Calamariak (mint Ackbar) és az Ishi Tib faj képviselői, más néven a madárgyíkok.

Alapvetően két változata van, a HK és a jellemzően európai, TRILOGO változat. Külleme, ránézés alapján pedig a zöldnadrágos és a "kéknadrágos" változat. Ez a kék persze túlzás, inkább kékeszöld színről beszélhetünk. Avagy azt is mondhatjuk, hogy a fehérfejű (TRI) és a barackfejű (színre, HK) verzió. A nadrág és a fej mellett eltér (fél) szemük színe is. A HK változaté okker, míg a fehérfejű "europid" verzió félszeme narancs színű! Picit a köpönyegek anyaga is eltér...

Nemrégiben fedeztem fel, hogy ennek a figurának is van mexikói változata! A Lili Ledy változat köpenye anyagában és színében egyaránt teljesen más, mint a Kenner (HK), vagy a Trilogo változat! A figura maga a Kenner színeket mutatja sötétebb árnyalatban, illetve fényesebb felületű annál, még a "szemfedő" is! A puska szintén sötétebb barna.














2009. szeptember 17., csütörtök

Admiral Ackbar variants - Ackbar variánsok

Összesen ötféle Ackbar verzióról tudok, ennyivel is rendelkezem. Alapvetően azonban 3 féle fő variáns különítendő el: a világosbarna mellényű Hong Kong variáns, illetve két Taiwanban készült változat: a szürkemellényes és a sárga (margarin színű) mellényben feszítő. Talán ez utóbbi a legszebb, s egyébként ez volt a Trilogo csomagolású változat is (többnyire). ÉRDEKESSÉG: tudtátok-e, hogy a HK Ackbaroknak a keze van festve (barnára vagy a piros valamelyik árnyalatára), míg a Taiwan Ackbar variánsok esetében a kéz anyaga maga volt olyan narancspiros színű, s a felkar ruházatát festették le fehérre.


barnakezű és piroskezű HK variáns (a mellény vagy mellvért barnája is eltér)


piciszemű sárga, szürke és margarinszínű (TRI) taiwani kiadások



piciszemű és nagyszemű margarin színű taiwani változatok




ÚJ: három barna mellényes HK változat: a piroskezű, a Nagyon Piroskezű (homárkezű) és a barnakezű


AND... togetha'

:)

2009. szeptember 16., szerda

(ágyékkötős) Klaatu variánsok - TAN limbs minden kombinációban!


Azt hiszem, a címmel és e közölt képpel mindent el is mondtam. Gyakorlatilag az egy "tan", azaz drapp kartól (tan arm Klaatu) egészen a négy drapp vagy v. barna végtagig (tan limbs Klaatu) MINDEN variáció és kombináció létezik! Jómagam eddig ezekkel rendelkezem. Egy barna kar, két barna láb, négy barna végtag (bár ezek inkább vajszínűek) és a kedvencem: egy barna jobb láb és egy barna bal kar egyazon figurán (épp átlósan barnult le)! : ) Check it out. BAL szélen pedig ott van a barnaszoknyás és szürkekarú Klaatu, ahogy MI, európaiak ismerjük (ugyancsak eltérő vibrolándzsával), kontrollként! Ő a TRILOGO kiadás.


 Klaatu verziók a tan lábú kivételével (még nem volt meg)

S végül egy ÚJ szerzemény: egy gyönyörű barna tan limbs Klaatu, a rá jellemző kék arccal.

na és persze a remek Lili Ledy kiadás, "lakkcipőben"

kegyetlen széles lábállás

2009. szeptember 11., péntek

Vintage Gamorrean variants - Gamorrealitás

Jabba Palota: Gamorrai őr variánsok

A Star Wars Saga hatodik, egyben befejező epizódjában megjelenő tatuini Jabba Palota, mely, ahogy azt neve is mutatja, Jabba, a Hutt Keresztapa tulajdonát képezi, s az ott folyó történések – alapvetően a korábban magányos farkas Solo kapitány (ahogy ezt neve is mutatja) karbonitból való kiszabadítására és megszöktetésére irányuló „hadművelet” –  sok-sok rajongó számára ezt az epizódot teszik a nagy kedvenccé, ezek közé sorolom magam is. Persze a másik (de nem második!) trilógia befejező része is igen kedves lelkemnek…
Node térjünk vissza a Tatuinra, Jabbához. Mint vérbeli „Space Cowboy”-nak, Jabbának is számos ellensége akadt Galaxis-szerte, akikkel szemben mindig és mindenütt masszív testőrséggel, zsoldosokkal, bérgyilkosokkal, mérgező lényekkel és persze fejvadászokkal vette körül magát. Különösen igaz volt ez a 200 éves Hutt tatuini Camp David-jére. A fejvadászok és egyéb bérencek, a zsoldosok helyett most inkább végletekig lojális – bár szintén jól fizetett – kissé aluliskolázott és lomha, mégis hatékony ŐRSÉGÉRŐL, a Gamorra bolygóról származó, disznópofájú őrökről szeretnék mesélni nektek.
Származási bolygójuk tehát a Gamorra – melyet egyesek Gamorr-ként ismernek – és alapvetően egy brutális erejű, harcos fajt képviselnek. Bőrük színe zöldes, a szürkés-zöldtől egészen a sötét-mohazöldig változhat. Fejük, de különösen pofájuk erős hasonlóságot mutat a mi bolygónkon található sertésekkel. : ) Ezt leginkább nyáladzó, bűzös lehelletű szájnyílásuk, s a belőle arrogánsan kitüremkedő módosult alsó szemfogak (vagyis az agyarak), valamint az orrnyílásokkal előre – s nem lefelé - néző, túrókarimával rendelkező szaglószervük bizonyítja.
Ez a külső utal is omnivora (mindenevő) eredetükre, bár, mióta az intelligens – legalábbis értelemmel bíró – fajok közé tartoznak, inkább a húsféléket favorizálják, amely éppen ellenfelük egyik ínycsiklandó testrésze is lehet. Bár ilyesfajta brutalitást csak odahaza engednek meg maguknak, teljesítménybéres alkalmazottként tartózkodnak tőle, hiszen a jó ajánlólevél fontos nekik. Szétáradtak ugyanis a Galaxisban és munkaerejüket, hatalmas, de nem szintetikus proteinekkel, hanem hússal, kemény munkával és rendszeres harccal edzett izmaikat mint testőrök, biztonsági őrök, palotaőrök avagy ritkábban mint bérgyilkosok vagy fejvadászok hasznosítják. Nyelvük jellegzetes nyögő-hörgő-szuszogó és gurgulázó hangokból áll, melyet – különösen stresszes állapot esetén (ami igen ritka) – még apró röfögések, vagy fülcsipkézett malacéhoz dermesztően hasonló visítás is kiegészítenek. Ezt a nyelvet csakis ők értik és tudják „beszélni”. Mások tehát nem értik őket, ők azonban számos más nyelvet képesek jól megérteni – különösen a „huttese”-t – ám beszélni nem, hangképző szerveik sajátos korlátai miatt.
Odahaza a Gamorrán klánokban élnek, kultúrájuk középpontjában a háborúra való felkészülés és maga a háború, harc áll. A hímek már gyerekkoruktól elkezdik elsajátítani a fegyverforgatás tudományát. Feladatuk felnőttként csakis a harc és a család védelme a külső vagy belső ellenségektől. A nőstények végzik az összes többi szükséges munkát: vadászat, halászat, gyümölcsök gyűjtögetése, porszívózás…
Amikor harcolnak, vagy párbajoznak, a gamorraiak előnyben részesítik a hagyományos fegyvereket: a kardokat, nehéz buzogányokat, dárdákat, lándzsákat és csatabárdokat. Ugyanakkor a high-tech fegyvereket nem kedvelik, ízléstelennek tartják, s otthon nem is használják a lézerpisztolyokat és efféléket apró-cseprő nézeteltéréseik rendezésére. Inkább kettévágják vagy lefejezik ellenfelüket, majd komótosan röfögve-brummogva elmajszolják annak agyvelejét…
Más a helyzet persze, ha elszegődnek zsoldosnak vagy őrnek. Ellenszenvük ellenére képesek igen jól megtanulni a legmodernebb fegyverek használatát is. Ehhez ugyanis kifejezetten van érzékük. Hiszen nem a szavak, hanem a tettek „emberei” – azaz lényei – ők!
A filmben persze kissé lassúnak és erősen behemótnak tűntek, de a látszat csal! Valójában gyors és igen erős harcosok ők, ám fondorlatban nem vehetik fel a versenyt egy Han Solóval, illetve gyorsaságban és vívási ügyességben egy ifjú majdnem-Jedivel (Luke)…
Ők strázsáltak nemcsak a Palota főkapuja mögött, de az összes helyiség bejáratánál, valamint többen közülük a Trónteremben, közvetlenül a Gazda mellett teljesítettek testőri jellegű szolgálatot. Emellett, többnyire párban, járőröztek is a palota különböző, rejtettebb részeiben.
Figurák:


 
balról jobbra: Lili Ledy, POTF, Trilogo, HK, Macau



másik nézetből ("from a certain point of view") :-)


  1. CLASSIC, Hong Kong

    Ez a változat tekinthető a figura alapváltozatának, hiszen ez volt az első megjelenési formája. A saját kollekciómból van szerencsém egy hibátlan, legalábbis érintetlen példányt bemutatni, melyet sérült dobozban vásároltam meg, s melyet magam bontottam ki buborékából. Ez egy jelenleg bő 22 éves figura esetén nem akármilyen érzés és élmény…
    Nos, ez a Gamorrai bőre színét tekintve világos zöld színű, némi khaki beütéssel. A ruházata egyértelműen világos barna színű, rajta egy fekete derékszíjjal (övvel) és egy haránt szíjjal. A római légiók viseletére emlékeztető saruk szintén feketék. No itt van némi gyári festékhiány az egyik saru felső, térd alatti részén, ahol a szíjak találkoznak.
    Érdekes, hogy a Vintage figurák esetében valahogy teljesen autentikus és igaz a „zsír állapot” kifejezés! A frissen bontott vintage figurák felületén ugyanis bizonyos zsírszerű, vagy olajszerű filmréteget, bevonatot lehet felfedezni, amely fénylik és jellegzetes, erős illatot ad a darabnak, legalábbis néhány napig. Ezután is jellegzetes, csak a régi figurákra jellemző szaga lesz a darabnak. Különösen jól érvényesül ez egy teljes polcnyi figura együttes hatásaként! Mennyei! : ) Azért egy c8 feletti állapotú bontatlan figurán NE próbáljátok ki ezt a feeling-et! DRÁGA mulatság lenne.

    A váll- és csuklóvértek – melyek szintén ókori, különösen római jelleget mutatnak – gyönyörű világos ezüst színűek. A szemek mérete és formája alapvetően meghatározó ismérv az egyes változatok beazonosításához. Ennek a változatnak normál méretű, középsárga szemei vannak, benne zölddel ráfestett (nem csíkozással készült!) kerek szembogarak vannak. Ez a szem érdeklődő, kíváncsi tekintetet kölcsönöz az egyébként agresszív Gamorrainak. Ennek a változatnak van egy másik altípusa is, az általam „hüllőszeműnek” elkeresztelt változat, amelyen viszont a szembogár  - megítélésem szerint – egyszerűen úgy készült, hogy a sárgával megfestett szemekbe nagyjából középre (de nem mindig) húztak egy csíkot valami pálcikafélével, ami onnan kiszedve a festéket adta a szembogarat. Így a Gamorrai szemei gonoszabbakká, a szembogár enyhén hüllőszerűen függőleges, ám viszonylag széles csíkká vált.



  2. KHAKI, nagy szemű, Macau

    E változat három lényegi megkülönböztető jegye rögtön a nevében is benne van: a klasszikusénál szignifikánsan nagyobb szemek (és szembogarak), zubbonybarna szín és makaói eredet, azaz a bal „sonkán” a Macau felirat díszeleg, mint a gyártás helye. A Makaóban készült figurák mindig érdekes variánsok és többnyire ritkák.
    Részletesebben: az első szembetűnő dolog tehát a figura testének színe. Ez a régi (rendszerváltás előtti) magyar tiszti egyenruha ingének színére emlékeztet leginkább. Tehát erősen zöldes-barna, khaki jellegű. A vállvértek és a csuklóvédők színe sötétebb és mattabb, mint a klasszikus változaté. Egyébként az egész figura jóval mattabb az eredetinél. Több makaói változatom is volt már, s ez mindegyikre igaz volt. A szemek és az agyarak (2-2) színe jóval halványabb árnyalata a sárgának, mint a klasszikus változaté. A szemek sárga „pöttye” is nagyobb, mint a klasszikusnál, illetve a beléjük festett „kisebb pötty”, azaz a szembogár IS nagyobb, és a testtel azonos színű. A klasszikus változatnál ennek színe egyértelműen a zöld egy más árnyalata. E nagy szemek kíváncsiság helyett inkább ijedt tekintetet kölcsönöznek a figurának, ezért ezt a típust leginkább egy Rancor-jelenethez tudom elképzelni és javasolni, amikoris a Rancor, Jabba „hormonzavaros láncos hüllő-kutyája” éppen praclijába veszi őrünket, hogy jóízűen elropogtassa amúgy igen masszív csontjait, kemény (de nem kitin) páncéljával együtt!
















    makaói (bontatlan példány)

                                                    
makaói
Módosított, sötét HK variáns (hüllőszemű) - POTF kiadás

POTF: sötét páncélzat és bőr, H.K. felirat

  1. E változat a „legstramabb” mind közül. A teste kissé nagyobb (!), mint társaié, terpesze és válla szélesebb. Színe egyértelműen és szembetűnően más árnyalata a zöldnek, mint az előző két változaté. Ez egyértelműen sötétzöld, amit én leginkább „méregzöld”-nek neveznék, a mesefilmekből vagy rajzfilmekből kiindulva. A prémből készült, skótszoknya-szerű képződmény alatt lévő, csábosan elővillanó Gamó jaeger alsó színe egyértelműen világosbarna, míg a felsőruha (talán bőrpáncél?) sötétebb barna, ami sötétebb az előző két változat hasonló ruhadarabjánál is. A vállvértek és csuklóvédők színe is egyértelműen jóval sötétebb, mint a klaszikus és makaói változaté. Ugyanez mondható el a figura jellegzetes fegyverének, a csatabárdnak (battle-axe) a nyeléről és pengéjéről is. A saruk színe is kissé sötétebb feketének tűnik. Ugyanakkor ez a legfényesebb minden változat közül, anyagát tekintve. Végül még egy érdekessége van ennek a kiadásnak! A hátulnézetben baloldali comb (sonka?) hátuljának felületén lévő felirat ezen a teljes „Hong Kong” helyett – lásd klasszikus! – csak ennyi: „H. K.” 

    DARK Gamorrean (Lili Ledy, Mexico)


                                                 mexikói Gamorrai (Lili Ledy)



mexikói Gamorrai (mexikói Kenner)




mexikói Gamorrai (mexikói Kenner) oldalról


valóban Mexikóból! :)

          Hááááááááát, ha hisznek a Gamorraiak a Sötét Oldalban, akkor ez a példány biztosan azt képviseli! JÓVAL SÖTÉTEBB, még a sötét árnyalatú „HK” variánsnál is. Vállvértjei és a csuklóvédő lemezek szinte már-már feketék, de legalábbis grafit-szürkék, szemben a klasszikus ezüst-szürkével. Ugyanakkor ennek agyarai és szemei, valamint szarvai – majd elfelejtettem őket! – vannak a legélénkebb sárgával megfestve! Feje, pofája ugyanakkor ennek a legkeskenyebb, már ez is más jelleget ad neki. Szemei pedig szinte ijesztően hüllőszerűek, maguk a szemek is „mandulavágásúak”, keskenyek, hát még a bennük lévő vékonyka függőleges csíkok, melyek a pupillákat, illetve a szembogarat szimbolizálják! Ezek sokkal keskenyebbek, mint bármely fentebb említett „hüllőszemű” változat esetében. A figura jobb combjának hátulsó felületén NINCS semmi felirat, ez pedig Lily Ledy eredetre utal – valamint a szignifikáns morfológiai és színbeli eltérések is - , hiszen a Trilogo változatnál ELTÁVOLÍTOTT feliratokat látunk, vagyis nyomokban még felfedezhető a „Hong Kong”, vagy „Made in Hong Kong” szöveg.

TRILOGO Gamorrai (hüllőszemű)




TRILOGO változat (átmenet normál szem és hüllőszem között)

Ez a változat erősen hasonlít az ún. Klasszikus Hong Kong verzióra, azzal a lényeges különbséggel, hogy ennek a bal combja hátulján nincsen COO (azaz származási roszág - country of origin) feltüntetve, pontosabban eredetileg volt, de el lett tüntetve, ami tipikusan TRI jellemző (azaz az európai forgalmazásra szánt figurákon tapasztalhatjuk ezt)! Színeit tekintve csak egy picit sötétebb a klasszikusnál.


Összehasonlító felvételek


Makaói vs mexikói (Lili Ledy) vs classic Hong Kong Gamorrean




POTF (HK feliratú) vs Macau (Makaó) vs classic HK (Hong Kong feliratú) vs Mexico (dark) gamorrean




Closer




Classic Hong Kong vs dark HK (POTF)






Classic Hong Kong vs dark HK (rear view)




Dark HK vs Macau version




Dark HK vs Macau version (rear view)




Dark versions: HK modified and Mexican




Dark versions: HK modified and Mexican (rear view)


Finally: 




TRILOGO vs dark HK version




TRILOGO vs dark HK version: leg color and COO differences




Attahunter