A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2010. január 17., vasárnap

BÚÉK - Boba (SW release)

ÚJÉV alkalmából egyik kedvenc és legnagyobb becsben tartott darabomat, az Első, vagyis Star Wars logo-s kiadású Boba Fettemet szeretném bemutatni. Ekkor jelent meg először Boba, mintegy a sorozat második - véglegesen már ötödik - filmjének beharangozásaként, mint a második részben (A Birodalom visszavág) új karakterként megjelenő rettegett bolygóközi fejvadász, aki veszélyt jelent a Felkelők Szövetségére és különösen Han Solo-ra (amint ezt a figura előlapján, a lángcsóvában lévő feliratokból megtudhatjuk). Ugyanakkor a figura a híres-hírhedt Holiday Special SW TV-adaptációban már debütál, jóllehet csak rajzfilmes szereplőként. Aki tehát ezt látta anno, már ennek hatására is megvette a kitűnő figurát, hiszen a HS két emészthető része, fejezete közül ez a rövidke rajzfilm az egyik (a másik a "másik kantin" jelenetei, kivéve a csaposnő sanzonjelenetét, ami kissé nyálkás, mint Jabba bőre)... :)

A figura értéke: 70 000 HUF (min.)
Ez is csupán a buborék megnyomódása - DE nem törése és NEM repedése! - és a hátlap, kártya haránt gyűrődése miatt van, egyébként ennek legalább a kétszerese lenne. A figura mindenképp kuriózum ebben a 21-backes változatban (azaz a kártya hátoldalán az első 21 figurával, vagyis az összes Star Wars /első film/ figurával). A kártya hátoldala szinte hibátlan, ott a gyűrődés is halványabb.

TOVÁBB EMELI a darab értékét, hogy anno maga BOBA FETT, azaz JEREMY BULLOCH dedikálta, s mindkét fontos név ott díszeleg rajta!!!

A kitűnő Hong Kong kiadású Fettek egy változata bújik meg a bubi alatt, tökéletes állapotban. :-)
Greedonak legyen hála! :-) Hiszen Ő lőtt először. :-)

Kollekcióm egyik büszkesége.

Képek:



SW Boba front (21 back)



a figura és a dedikálás közelről (close-up)



Fett közelről, oldalról



komplett oldalnézet (side view)



and NOW the Dark side...



21 back card (21 figuval)