A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2010. április 30., péntek

Bossk Update - lásd: 2009. 09. 05.

A 2009. szeptember 5-i Bossk cikkemet frissítettem egy új variánssal és néhány izgalmas fotóval. :-)  AH

2010. április 23., péntek

General Madine variants - Madine tábornok variánsok

Madine tábornok ismerteti a Halálcsillag v. 2.0 megtámadási tervének második részét a Home One koréliai fregatton, Ackbar admirálistól véve át a szót...

Négy ismert  - lényegesen eltérő - verziója létezik e karakter figurájának.
Ezek: 1) a rózsás arcú, halványkék szemű, halványszürke szakállú Taiwan verzió szűk lábállással (TW1)
          2) a nem Kékszakállú, de zöld szakállú és hajú, sötétkék szemű Taiwan verzió, széles terpesszel (TW2)
          3) a világos szürke szakállú, de sötétkék szemű, közepes lábállású Hong Kong verzió (HK1)
          4) a szintén világos szürke szakállú ÉS világoskék szemű HK verzió, akinek az arca IS FESTETT (sárgára). A többi verzió arcának színét maga a műanyag színe adja. Ez is közepes lábállású. (HK2)

LÁSSUK:



TW1, HK1 és TW2 (de nem TV2!) :)


TW1, HK1 és TW2



 TW1, HK1 és TW2 hátulról



TW1 a HK2-vel (mintha sakkoznánk, vagy torpedóznánk, vagy amőbáznánk)


TW2 a HK1 társaságában

ARC és szakáll összehasonlítás: TW1 vs HK2 (látható, hogy a rangjelzések is eltérőek)



ARC és szakáll összehasonlítás: TW2 vs HK1 (látható, hogy a rangjelzések is eltérőek)

AH

2010. április 22., csütörtök

Nien Nunb variants - Nien Nunb változatok: ez a TRILOGO sor tudott valamit!

Pruneface a dresseli, illetve Ackbar, a kalamári mellett Nien Nunb sullusti pilóta ("Kémeink szerint a Lázadó Flotta a Sullust mellett tömörül...") volt a harmadik "rebel alien", akit kiadtak a régi sorozatban. DE MÉG két milyen változatban! A HK és a különleges Trilogo variáns színei majdnem annyira szignifikánsan eltérnek egymástól, mint egy HK Boba Fett és egy Trilogo Fett! DE legalább annyira, mint egy Hong Kong Fett és egy Taiwan Fett.

A képek azt hiszem, önmagukért beszélnek! Nem tudok mást hozzátenni, csak azt, hogy: ámulatosak ezek a Vintage variációk!!! :)  Főleg ama kép alapján, ahol a két variáns együtt szerepel! Ott jönnek ki igazán a színkülönbségek!


Nien a sullusti HK kiadású (gyakoribb) verziója
(figyeld: világos szürke csizma, szinte fehér arc)


Nien a sullusti TRILOGO kiadású
változata
(figyeld: kesztyűvel azonos színű csizma, szürkés arc)

 Ezen a képen látszik, hogy ez egy tipikus Trilogo kiadás, amelyen öntéskor eltávolították
a "Made in Hong Kong" feliratot a combról, nyomokban azonban megmaradt (jellemző)


TRILOGO és HK variáns
(szembeötlő a differencia, nemde?)

AH

2010. április 14., szerda

Bib Fortuna kiegészítés - PALITOY Bib (UK) carded c9

Nos, végre ismét sikerült egy bontatlan Bib Fortunát szereznem! S ezúttal nem is "csak" egy hagyományos - de azért szép és értékes - Hong Kong kiadást, ami az USA piacára ment, hanem egy európai, közelebbről Brit kiadást a helyi játékgyár, a Palitoy futószalagjáról! :) A brit származást a kártya hátlapján lévő figura reklámban szereplő Erdington és Birmingham - angol városok - feliratok is igazolják. A képen a bal alsó sarokban azonban apró betűvel a Palitoy felirat is olvasható (nem tudom, mennyire fog ez látszani).

Az öt nyelvű életkor felirat elöl a kártyán - a TRILOGO figurákon angol, német, holland, spanyol, francia, olasz nyelveken jelölik, hogy a játék 4 éven felülieknek ajánlott, ami érdekes, hiszen a LOGO csak három nyelven van rajtuk, még szerencse, hiszen 6 logo már semmi helyet nem hagyna a karakter képének, vagy teljesen eltakarná azt! - úgy jelenik meg, hogy a bal felső sarkában van az angol és német, míg a jobb felső sarokban a francia, majd a holland és az olasz nyelvű figyelmeztetés. A TRILOGO figukhoz képest tehát csak a spanyolok maradtak le...

Állapota gyönyörű. Előnye a Pali (toy) figurák csomagolásának, hogy a buborék szép átlátszó marad, nem sárgul be. Nekem is ez tetszik bennük főleg. DE leginkább az, hogy maga a filmes LOGO - ezúttal a Jedi visszatér-é - kicsit más, hiszen a fehér kerete alá még egy fekete keretet is nyomtattak, ami a TM (védjegy) mini feliratot tartalmazza!

Maga Bib Fortuna verzió a bontatlan Fortunáimhoz képest. Korábban egyszer volt ilyen változatom is bontva, ezért most örültem, hogy megint beszereztem egyet... :-) Ez ugyanis egy olyan Fortuna, amelyiknek a szemei és az ajkai NEM pirosak, hanem narancssárgák!!! Udvarmesteri Botja is más: a mexikói változatoké és a prototípusé barna, míg ennek világos szürke. Kelllemes darab, mindent összevetve!


Képek:

Palitoy Bib Fortuna elölnézet


Palitoy Bib oldalnézet

a brit hátlap