A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2010. augusztus 26., csütörtök

Víva lá Mehíkó! - Mexikói "Original-Bootleg" Vader figura - Mexican Bootleg Darth Vader

Kitűnő, igazi mexikói érdekesség ez a Darth Vader figura! Érdekességét tovább növeli, hogy "original-bootleg", vagyis bontatlan MIB (de Nem Men in Black, hanem Mint In Baggie) darab. Buborék helyett "igényes", celofánszerű műanyag zacskóba csomagolták, mely csörgős zacskót egy tűzőgéppel applikálták a hátlapra. Majdnem annyira "igényes", mint a magyar gyártású koppints figurák! Sőt, "even gagyier".

Lássuk: A hátlap Jedi Visszatér-es, és kellemes és érdekes módon Ralph McQuarrie-féle concept art rajzok képeit tartalmazza!! Méghozzá két Jabba-témájú alkotást, melyeket nagyon kedvelek, s melyek jól illenek egy Sith Nagyúr figurájához! :-))  Ugye?  :-)) Az egyik kép EV-9D9-et ábrázolja Artuék társaságában, amint épp őket fogadja és mint jó HR-es, illetve DR-es - Droid Resources - megfelelő posztba, munkakörbe iktatja Luke két robotját. Artu és 3PO is (utóbbi kevésbé) Vader nagyúr takarásában vannak, csak 3PO látszik jóformán... Viszont jól látható egy gamorrai őr a kép bal szélén, a jobb szélen pedig egy kínzó droid, aki nem 8D8. Vagy legalábbis NEM a filmes változata. Tehát vagy egy másik droid, vagy prototípus (concept). Talán később egyszer Ő IS megjelenik a "concept figures" sorozatban... Kúl lenne!

close-up, a képek végett (meg általában)

A másik kép pedig Jabba vitorlás bárkáját mutatja, azzal a dereglyével, melyen Luke-ot és megmentendő társait a sivatagi vesztőhelyre szállították. A dolog és a hátlap érdekessége, hogy a két kép szembe néz egymással, tehát a felső, bárkás kép FEJJEL LEFELÉ NÉZ. Nem gyenge. :)

A kártya hátoldala bootlegesen egyszínű, vagy inkább színtelen. Illetve amolyan sárgás kartonpapír színű. Hozza a kalóz figurás életérzést!!

 hátlap hátoldala... elég spártai és sprőd

Maga Vader a Vintage Vader pontos másolata, de gyengébb minőségű, mattabb műanyagból, valamint csak a karok mozgathatók, a lábak nem. A sisakról nem nyilatkoznék. Nem tudom, mozgatható-e. Látszólag igen.
Vader színei egész jók, s még köpenye IS VAN! Ez a jó abban, hogy ez a figura csomagolt volt. Ennek a kalóz Vadernek loose állapotban (ami sokszor nemcsak a bontottságot, de valóban a lazaságot [lötyögést] is jelenti) gyakran nincs meg a köpönyege. Mondjuk a piros és kék színeket elég lazán applikálták Vader "műszerfalára" és övére, de egy mexikói aktív tekila-fogyasztó illegális gyártó átlagához képest ez még egészen jó!



Fegyver:  nem is egy, EGY CSOMAG fegyvert kapott Vader Bácsi. Úgynevezett bootleg weapon-tree van mellé csomagolva, mely SZÁMOS jó Vintage Kenner weapon foszforeszkáló klónját tartalmazza, KIVÉVE Vader kardját!!!  :-)  A fegyverek közül Luke zöld fénykardja épp megfelelő színben van, a többi meg szépen világít a sötétben! Többek között: biker scout pisztoly, Klaatu vibrodárda, Luke kard...az eredeti öntőformán (tree), amelyről le lehetne törögetni az egyes darabokat. Így a fegyverek gyárilag "nagyon eredetiek".

Excellent és cool darab, a Vintage gyűjtők számára úgy érzem, Igazi Csemege!

AH.

2010. augusztus 1., vasárnap

Another interesting Boba Fett variant - Újabb érdekes Boba Fett variáns

Ez a Fett figura immár a saját gyűjteményemben figyel! Lényegében egy Hong Kong kiadású Fettről van szó, világos barna övvel. Érdekessége azonban, hogy a jobb lába és a bal karja nem liláskék, hanem szürkés anyagból készült! Ez a tulajdonsága cool hatást kölcsönöz neki! Törzse kékjéhez képest pedig kék végtagjai is viszonylag halványak, ezért "szürkelábú" és "kéktökű" (pontosabban kék tökvédőjű) Fettnek nevezhetjük. MI TÖBB, a sisakja ráadásul - itthon összevetve - TRILOGO színű. Valamint a T-alakú visor fölötti piros festése jóval vastagabb, mint bármelyik alaptípus esetében (HK, T, TRI)! :-) Kellemes, felemás-végtagú (mixed limbs) variációról van szó, amiből hármat a Dengar figura esetében is bemutattam, illetve néhányat a Klaatu normál (ágyékkötős) figura esetében is.



Íme:


felemás Boba Fett variáns (mixed limbs variant - Hong Kong)

E mixed limbs (felemás végtagú) variáns alapváltozata a maga is eléggé ritka "szürke végtagú" (grey limbs) Boba Fett, Hong Kong kiadás. Íme egy kép a HK Fett normál, liláskék változatáról, illetve az ugyanilyen törzsű, de szürke végtagú és szürke v. Trilogo sisakú változatról (mexikói gyűjtő-szerzőpár szakkönyve, Josephine és Luis Vegas):



normál                    szürke

ugyanezek nálam:


szürke (HK)               normál (HK), de sötét festéssel
a sötét festésű azért a nagy kedvencem, mert c10 és mert nagyon hasonlít a Lili Ledy Fettre,
csak ez matt, az meg fényes

Én egyébként esküdni mernék rá, hogy teljesen szürke változat is létezik. Mert emlékszem is erre, hogy láttam egy figurákat áruló srácnál még valamikor 1999-ben vagy 2000-ben tavasszal egy normál HK Boba Fettet és egy SZÜRKE Boba Fettet, ami egyértelműen szürke színű volt, nem pedig halványlila, mint a Trilogo Boba Fett figurák. Sajnos nem volt pénzem megvenni, mert a duplájába került, mint a másik, ott kinn a Petőfi Csarnokban...