A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2012. június 19., kedd

LILI NEWS 11: LILI LEDY CATALOGUES - - LILI LEDY KATALÓGUSOK

KÉT LEDY katalógussal rendelkezem eddig, az egyik vegyes, részben babák és autók vannak benne a Star Wars figurák és járművek mellett, míg a másik kifejezetten Star Wars katalógus, lényegében egy Kenner katalógus mexikói stílusú átalakításával (a szöveg mindenütt mexikói spanyol, a logók lecserélve). Mindkettő 1983-as JEDI-s kiadás (ekkor élte a Ledy a virágkorát figuragyártásilag).



elülső borítók


hátulsó borítók

2012. június 18., hétfő

LILI NEWS 10: NIEN NUNB VARIANTS - - NIEN NUNB VARIÁNSOK

A mexikói LEDY gyár által készített figurákon BELÜL is felfedeztem variánsokat, vagy legalábbis gyártási különbségeket (mindegy, hogy nevezzük, szerintem az számít, hogy gyakorlatilag két egymástól különböző figuráról beszélünk!)!

Ami ezek közül rendelkezésemre is áll - a kezdők által is könnyen elkülöníthető Ledy Bib variánsok mellett (pink eyes, white eyes) - az Nien Nunb sullusti lázadó pilóta két változata a Lili Ledy-től. E szereplő azért vált ismertté, mert a M. Falcon másodpilótája volt Lando parancsnoksága mellett, amikor a hajó a Második Halálcsillag elleni támadás  - a konkrét támadás - vezérhajója volt. (Méretük miatt a nagyobb koréliai és mon kalamári hajók kiestek e szerepből, így a kisebb és gyorsabb Falcon vezette a támadást a Halálcsillag belsejébe.)


A 2-es verzió feje egyértelműen más, nagyobb, gömbölyűbb szemekkel, fényesebb szemekkel, sapkával
és rózsaszín helyett hússzínű szájjal (illetve felső ajaklebennyel), valamint a mellény is fényesebb és Sötétebb is (az 1-esen mattnak mondható - ebben a képek kicsit csalnak, de a szem élőben nem)


hátulnézetben a sötétebb sapka és mellény látszik,
mindkettő jóval fényesebb is a jobb oldali változaton

összevetésül referencia-felvételek a Ledy és egyéb változatokról:


Trilogo, Ledy 2, Kong


Trilogo, Ledy 2, Kong

illetve:
Ledy 1 variáns középen


a farnézet :)

2012. június 14., csütörtök

LILI NEWS 9: CLOUD CAR PILOT - - FELHŐVÁROSI SIKLÓ PILÓTA

a kellemesen okkersárga csizmás-kesztyűs CC pilóta néhány másik
ritka Ledy variáns társaságában


 elöl

hátul

végül összevetésül: a Kenner pilóta, jóval halványabb 
sárga kesztyűvel és csizmával