A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2012. december 13., csütörtök

Just Toys Gamorrean Guard - - Just Toys kiadású Gamorrai őr (1994)

Úgy gondolom, hogy mivel igen hamarosan 2013-at írunk, s ezáltal eme figura betölti 19. életévét, immár bátran tekinthetjük Vintage figurának. Hiszen egy 15 évet meghaladó korú figura már számot tarthat a "vintage" megjelölésre, de egy 20 évet közelítő már minden bizonnyal az!

Nos, ez a figura is kínai termék, azonban köze sincs a Kenner céghez, hanem a szintén amerikai licenszen alapuló Just Toys (logójában: JusToys) gyártotta. E 20 tagból álló figura sor jellegzetessége a nagyobb méret (kb. 7 hüvelyk/col), valamint a végtagok másféle hajlíthatósága. E figuráknak ugyanis nincsenek "ízületeik", hanem egy belső vázuk van, és a külső gumiszerű műanyag e váz révén hajlítgatható, így hajlíthatók be főleg a karok különböző pózokba. Emiatt készül és néz ránk minden figura tárt karokkal. Majd a lelkes gyűjtők és rajongók beállítják a maguknak tetsző pózokba a figurákat! Vagy, ahogy most jómagam is, bontatlanul hagyják a terméket, megőrízve állapotát és értékét.

Íme:


 a bontatlan termék


maga a gamorrai figura

a hátlap a többi elérhető figurával ebből a sorozatból

Érdekesség, hogy ehhez a sorozathoz is készült Vader-alakú hordozó táska, továbbá e figurákhoz limitált kiadású, fényképek alapján festett TOPPS cserélhető képkártyákat adtak!
SAJNÁLATOS HIBA, hogy a gamorrai agyarait elnézték, mert azt hitték, hogy fentről lógnak lefelé, s eszerint festették meg őket (alakjukon látható), pedig ugye azok az agyarak az alsó állkapocsból állnak felfelé... node ez is egy érdekesség. :)

2012. december 7., péntek

COMPARISON OF BIB VARIANTS: HEAD VARIANTS - - BIB VARIÁNSOK ÖSSZEVETÉSE: FEJ VARIÁNSOK

1. HONG KONG head variant/fej variáns:


2. TAIWAN head variant/fej variáns:













A Kong változatnál pirosabb, sötétebb szemek és száj, valamint jóval fehérebb fej.

3. TRILOGO head variant/fej variáns:











Halovány narancs színű szemek és száj, a pupillák gyakran kissé elcsúszva (kancsal tekintet)

4. LILI LEDY head variant/fej variáns:












A többinél jóval sötétebb anyagú, sárgás színű fej, valamint egyértelműen rózsaszín szemek és száj (Mr Pink Eyes) :)

5. PALITOY head variant/fej variáns:




Egyértelműen sötét narancs szemek és száj, asz ajkak vastagon "rúzsozva", a pupillák pedig picik a többi verzióhoz képest.