A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2011. szeptember 2., péntek

LILI NEWS 7 -- LILI LEDY KLAATU SKIFF GUARD: BLACK HAIR!

A Klaatu skiff guard (azaz dereglye őr) mindhárom létező változatával rendelkezem immár. :) Ez boldogító hír és dolog, hiszen e három közül csak a classic Hong Kong (Kenner) verzió beszerzése a könnyű (jóllehet c10-ben azért ez sem volt egyszerű), a másik két, mexikói eredetű variáns beszerzése már igen komoly kihívást jelent a tapasztalt gyűjtők részére is! E két figura a mexikói Lili Ledy gyár terméke, emiatt számos eltérést mutat az alapváltozathoz képest. Mindkettő nagyon ritka, de talán a fekete hajú még ritkább. Mindenesetre az valamivel értékesebb, mint a festetlen hajú variáns. Az amerikai "szakzsargon" hajnak nevezte el a figura legfontosabb verzionális részét, NOHA az valójában egy nyakvédő lap, amely viselőjét, Klaatu-t megvédi a nyakra mért szúrásoktól (vibrodárdák és hasonlók).

Íme a fekete "hajú" változat képei:

az én példányom egy szub-verzió, mivel ennek a bakancsait 
és ágyékkötője két oldalsó részét egy, az eredetinél (Kenner) sokkal sötétebb 
árnyalatú barna festékkel festették,
ami kontrasztossá teszi a figura derekát, hiszen a barna részekhez használt normál
világosbarna festék meg jóval világosabb, mint a Kenner által alkalmazott barna!
Mint kiderítettem, készültek ilyen sötétbarna festésű példányok mind a fekete, mind a festetlen csuklyás változat esetében, s olykor gyári hibaként "vegyes" figurák születtek, sötétebb torzó és világos barna végtagok, de még gyakrabban FORDÍTVA. Ilyen jelenség egyébként megfigyelhető a Fettek
esetében is, különösen sokat láttam már a Trilogo/PBP Fetteken. A szoknyás Klaatu esetében a grey/tan arm és legs kül. kombinációi ugyanennek a gyári hibának az eredményei. Szerencsére azért van elég sok jól sikerült drapp végtagos kék arcú Klaatu is! (node, ez egy másik téma)






oldalnézet


a fekete csuklya közeliben

festetlen társával együtt:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése