A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2010. április 14., szerda

Bib Fortuna kiegészítés - PALITOY Bib (UK) carded c9

Nos, végre ismét sikerült egy bontatlan Bib Fortunát szereznem! S ezúttal nem is "csak" egy hagyományos - de azért szép és értékes - Hong Kong kiadást, ami az USA piacára ment, hanem egy európai, közelebbről Brit kiadást a helyi játékgyár, a Palitoy futószalagjáról! :) A brit származást a kártya hátlapján lévő figura reklámban szereplő Erdington és Birmingham - angol városok - feliratok is igazolják. A képen a bal alsó sarokban azonban apró betűvel a Palitoy felirat is olvasható (nem tudom, mennyire fog ez látszani).

Az öt nyelvű életkor felirat elöl a kártyán - a TRILOGO figurákon angol, német, holland, spanyol, francia, olasz nyelveken jelölik, hogy a játék 4 éven felülieknek ajánlott, ami érdekes, hiszen a LOGO csak három nyelven van rajtuk, még szerencse, hiszen 6 logo már semmi helyet nem hagyna a karakter képének, vagy teljesen eltakarná azt! - úgy jelenik meg, hogy a bal felső sarkában van az angol és német, míg a jobb felső sarokban a francia, majd a holland és az olasz nyelvű figyelmeztetés. A TRILOGO figukhoz képest tehát csak a spanyolok maradtak le...

Állapota gyönyörű. Előnye a Pali (toy) figurák csomagolásának, hogy a buborék szép átlátszó marad, nem sárgul be. Nekem is ez tetszik bennük főleg. DE leginkább az, hogy maga a filmes LOGO - ezúttal a Jedi visszatér-é - kicsit más, hiszen a fehér kerete alá még egy fekete keretet is nyomtattak, ami a TM (védjegy) mini feliratot tartalmazza!

Maga Bib Fortuna verzió a bontatlan Fortunáimhoz képest. Korábban egyszer volt ilyen változatom is bontva, ezért most örültem, hogy megint beszereztem egyet... :-) Ez ugyanis egy olyan Fortuna, amelyiknek a szemei és az ajkai NEM pirosak, hanem narancssárgák!!! Udvarmesteri Botja is más: a mexikói változatoké és a prototípusé barna, míg ennek világos szürke. Kelllemes darab, mindent összevetve!


Képek:

Palitoy Bib Fortuna elölnézet


Palitoy Bib oldalnézet

a brit hátlap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése