A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2010. június 10., csütörtök

Admiral Ackbar: ONLY Hong Kong variants/Ackbar admirális: CSAK Hong Kong variánsok

A mon calamari admirálisnak most csak a hong kongi gyártású változatait mutatom be.

MOTTÓ: Csak a Kezeket figyeld! (mert csalok - Rodolfo Művész Úr híres mondatát átírva)

Alapvetően három típus létezik:

1. Klasszikus/normál:  ennek a változatnak világos barna és többnyire fényes festésű kezei vannak. E változat homogénnek tekinthető, hiszen a fej színe (és fényes volta), illetve a kezek színe lényegében megegyezik. Ilyen értelemben tehát ez a legjobb, legszebb. De mint mindig, vannak ezúttal is devianciák a normálhoz képest, ahol valami eltér. Ackbar szeme egyébként itt tojássárga alapon arany (világos barna, aranyos bevonattal) színű.



2. Barna kezű változat: ahogy neve is mutatja, ennek a változatnak az a lényege, hogy BARNA a keze. Mi ebben az érdekes? Mondhatnánk joggal, hiszen a classic verzió keze is barna. Igen, DE kifejezetten világos barna és fényes festékkel van festve. Ezzel szemben ennek a változatnak jóval sötétebb barna és MATT festékkel van megfestve a keze. (A taiwani változatokat most azért nem tárgyalom, mert már bemutattam korábban, és mert azoknak NEM a keze, hanem a FELKARJA van festve. Azaz a kéz feletti ruha, fehér festékkel.)




3. Piros kezű változat: e variáns kezei nem barnák, hanem kifejezetten PIROS-ak. Én ezt homárszínnek nevezem, hiszen valóban a sült (vagy főtt) homár vörös színére hasonlít a legjobban! A szemek ezen már okker alapon feketék. Továbbá a lábállása is valamivel szűkebb mint a barna kezűeké.


E három példánynak nagyon szép fehér maradt a nadrágja és a felső ruhája. Különösen a baloldali piros kezűnek és a középső barna kezűnek!
Együtt:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése