A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2010. augusztus 26., csütörtök

Víva lá Mehíkó! - Mexikói "Original-Bootleg" Vader figura - Mexican Bootleg Darth Vader

Kitűnő, igazi mexikói érdekesség ez a Darth Vader figura! Érdekességét tovább növeli, hogy "original-bootleg", vagyis bontatlan MIB (de Nem Men in Black, hanem Mint In Baggie) darab. Buborék helyett "igényes", celofánszerű műanyag zacskóba csomagolták, mely csörgős zacskót egy tűzőgéppel applikálták a hátlapra. Majdnem annyira "igényes", mint a magyar gyártású koppints figurák! Sőt, "even gagyier".

Lássuk: A hátlap Jedi Visszatér-es, és kellemes és érdekes módon Ralph McQuarrie-féle concept art rajzok képeit tartalmazza!! Méghozzá két Jabba-témájú alkotást, melyeket nagyon kedvelek, s melyek jól illenek egy Sith Nagyúr figurájához! :-))  Ugye?  :-)) Az egyik kép EV-9D9-et ábrázolja Artuék társaságában, amint épp őket fogadja és mint jó HR-es, illetve DR-es - Droid Resources - megfelelő posztba, munkakörbe iktatja Luke két robotját. Artu és 3PO is (utóbbi kevésbé) Vader nagyúr takarásában vannak, csak 3PO látszik jóformán... Viszont jól látható egy gamorrai őr a kép bal szélén, a jobb szélen pedig egy kínzó droid, aki nem 8D8. Vagy legalábbis NEM a filmes változata. Tehát vagy egy másik droid, vagy prototípus (concept). Talán később egyszer Ő IS megjelenik a "concept figures" sorozatban... Kúl lenne!

close-up, a képek végett (meg általában)

A másik kép pedig Jabba vitorlás bárkáját mutatja, azzal a dereglyével, melyen Luke-ot és megmentendő társait a sivatagi vesztőhelyre szállították. A dolog és a hátlap érdekessége, hogy a két kép szembe néz egymással, tehát a felső, bárkás kép FEJJEL LEFELÉ NÉZ. Nem gyenge. :)

A kártya hátoldala bootlegesen egyszínű, vagy inkább színtelen. Illetve amolyan sárgás kartonpapír színű. Hozza a kalóz figurás életérzést!!

 hátlap hátoldala... elég spártai és sprőd

Maga Vader a Vintage Vader pontos másolata, de gyengébb minőségű, mattabb műanyagból, valamint csak a karok mozgathatók, a lábak nem. A sisakról nem nyilatkoznék. Nem tudom, mozgatható-e. Látszólag igen.
Vader színei egész jók, s még köpenye IS VAN! Ez a jó abban, hogy ez a figura csomagolt volt. Ennek a kalóz Vadernek loose állapotban (ami sokszor nemcsak a bontottságot, de valóban a lazaságot [lötyögést] is jelenti) gyakran nincs meg a köpönyege. Mondjuk a piros és kék színeket elég lazán applikálták Vader "műszerfalára" és övére, de egy mexikói aktív tekila-fogyasztó illegális gyártó átlagához képest ez még egészen jó!



Fegyver:  nem is egy, EGY CSOMAG fegyvert kapott Vader Bácsi. Úgynevezett bootleg weapon-tree van mellé csomagolva, mely SZÁMOS jó Vintage Kenner weapon foszforeszkáló klónját tartalmazza, KIVÉVE Vader kardját!!!  :-)  A fegyverek közül Luke zöld fénykardja épp megfelelő színben van, a többi meg szépen világít a sötétben! Többek között: biker scout pisztoly, Klaatu vibrodárda, Luke kard...az eredeti öntőformán (tree), amelyről le lehetne törögetni az egyes darabokat. Így a fegyverek gyárilag "nagyon eredetiek".

Excellent és cool darab, a Vintage gyűjtők számára úgy érzem, Igazi Csemege!

AH.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése