A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2011. május 18., szerda

A SPANYOLAJKÚAK KÉSZÍTETTÉK A LEGJOBB FIGURÁKAT ÉS VARIÁNSOKAT! - PBP Spanyolország

S valóban, a mexikói LILI LEDY mellett a spanyol PBP gyár ugyancsak maradandót alkotott a maga különleges anyagú és festésű Kenner-variánsaival. Annyira talán nem izgalmasak, és nem is értékesek, mint a mexikói rokonaik, DE mindenképp izgalmasak és érdekesek! Persze ezek is lényegesenb többe vannak, mint Kenner társaik, ha valaki ért hozzájuk.

Érdekes dolog ez, hogy mindkét gyártó országban épp a SPANYOL a beszélt nyelv! Talán nem véletlenül. A spanyolokra ugyebár jellemző a heves vérmérséklet, a temperamentumos, impulzív egyéniség. Nomeg persze a töméntelen (de tömény) Tekila. Mindezek miatt nem csodálom, hogy a deviancia, a szabványtól való rendszeres - s szerintem egyenesen tudatos - eltérés a játékfigura gyártásban is jellemzi (vagy legalábbis jellemezte) őket.


A PBP termékekre is jellemző az, hogy nemcsak a figurák, hanem a tartozékaik is eltérnek az eredeti (Kenner) szabványtól. Színükben ezek is többnyire jóval sötétebbek, de mintha anyaguk is kissé más lenne. Ahogy a figurák műanyaga is.

Lássuk első példaként a Red Snaggletooth (azaz vörös ruhás Csorbafog) PBP verzióját:

Íme:


egész más, jóval élénkebb piros színű a figura (roppant tetszetős), ugyanakkor a szemek és a száj festése kissé elnagyoltabb, viszont gyönyörű a nagy és Hófehér agyar festése
az orrlikak nem festettek
a mancsok és a lábak sötétebb szürkék (bár ilyen a HK variánsok egyikénél is van)
a stukker jóval sötétebb a sötétlila Kenner változatnál, szinte fekete, s van egy icipici, de gyári dudor az energiacella oldalán

illetve a hátulnézet 


NO COO, vagyis el van távolítva a származási ország nevére utaló felirat



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése