A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2009. október 5., hétfő

Nikto variants - Nikto dereglye őr variánsok



Még e relatíve jelentéktelen figurának is létezik variációja! Jóllehet nekem ez a figura a kedvenceim közé tartozik. Hiszen a Jedi visszatér-ben a Jabba palotájában és a karkúni veremnél játszódó jelenetek a legkedvesebbek számomra, éppen a sokféle idegen lény mellékszereplő miatt, mint amilyenek pl. a két dereglyén (skiff) tartózkodó őrök.

Amint az rögtön látható, a két figura alapvetően a fejen lévő sivatagi légionárius sapkához hasonló fejfedő (tökfödő) színében tér el. Nem tudnám megmondani, melyik a gyakoribb, bár jómagam a zöld változattal találkoztam gyakrabban bontott figuraként. Ugyanakkor bontatlan figuráknál többnyire a barna sapkát látom. Hajlok arra - mivel e bontatlan darabok ROTJ kiadások voltak - hogy a barna tökfödős a HK változat, míg a zöld tökfödős nagy eséllyel a TRILOGO variáns.

Vannak azonban még egyéb, kevésbé szembeötlő eltérések is a két variáns között. A kék színű felsőruha (talán mellény)  - hiszen jó állapotú figuráknál ez nem világos zöld, hanem világos kék! - a zöld sapkás Nikto esetében festett kék színű - anyaga tehát szürke eredetileg - míg a barna sapkás verzió törzse anyagában világos kék. Emellett a barna tökfödős változat kezei és arca egy kicsit sötétebb barnák.



ROTJ (JEDI) Nikto figura (barna tökfödő)





TRILOGO Nikto (zöldes tökfödővel), korai Macau kiadás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése