A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2009. október 2., péntek

Squid Head variants - Polipfejű variánsok


Squid Head - A Polipfejű - Hombre Calamare

Egyik legnagyobb kedvencem ez a figura és ez a lény immár vagy 25 éve! Mindig is nagyon teszett a polipra emlékeztető feje, illetve a szép textil - nem műanyag! - ruhája! Van ugyanis egy szép köpenye és egy szép alsó tunikája is. Ezek színében és akár anyagában van a különbség az egyes variánsok között. Fő kedvenceim: a kicsi, barna köpenyes variáns (vélhetően szabvány HK-módosulat), illetve a zöldesen szürke és vastag köpenyű TRILOGO variáns. Ám a két szürke köpenyes változat sem egyforma, az egyik köpenye jóval vékonyabb, oldalnézetből áttetsző anyagból van, illetve a kezeik színe is eltérő. A vékony köpenyesé szép világosbarna - ilyen szokott lenni a bontatlan, főleg AFA Squidek keze - míg a másiké khaki árnyalatú. Ez elképzelhető, hogy a szabad levegő és napsütés következménye, mert az általam látott - szignifikáns számú - polipfejű figura közül szinte mindegyiknek ilyen színű a háromujjas keze. A háromujjú, tapadókorongban végződő kéz ugyancsak kedvencemmé tette ezt a figurát, illetve a Quarren fajt, hiszen hivatalos neve ez, a "Polipfejű" (Squid Head) a közkeletű, hétköznapi szóhasználatú neve e faj egyedeinek. Jelen figura egyébként
Jabba a Hutt könyvelőjét, Tesseket ábrázolja. Ami a kezeket illeti: a TRI verzió kezének színe azonban egyértelműen és jelentősen eltér a normál, HK Kenner kiadású változatétól. Teste, ruhája is fehérebb színű, feje is világosabb barna színű, mint társaié. Lábállása pedig SZŰK, szemben társai közepes terpeszével. Alsó tunikájának - "szoknyájának" - anyaga is más, vastagabb, fehérebb és plüssösebb, mint a többié.

Squid kéz- és köpeny változatok:


Négy quarren egy csárdában... (vitrinben):
barna bordás, szürke bordás, rozsdabarna filc, zöldesbarna plüss köpeny


kéz variánsok:

classic squid (Hong Kong) pracli


plüss köpenyes squid pracli (HK), jóval világosabb


Lili Ledy squid praclija - egész más színű
és sokkal fényesebb (pici foncsor a mutatóujjon)


az igen-igen ritka fekete köpenyes prototípus arany övvel
(de jó is lenne)




a szintén igen titka, de legalább néha
kapható vörös köpenyes Lili Ledy variáns!


Lili Squid at home



Hát nem imádnivaló? :)


Alaptípusok: kétféle Lili Ledy és kétféle Hong Kong változat.



Alaptípusok: szürkés v. hússzínű fejű, bordás köpenyes Hong Kong (Capa Rayada), rozsdaköpenyes Lili Ledy (Mexikó) (Capa Rojiza), a másik Lili variánshoz tartozó fehér alsó tunikával, illetve sárgás (a képen hússzínű) fejű és vastag (plüssös) köpenyes és szoknyás változat (Capa Lisa) (Lili gun-nal).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése