A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2009. szeptember 30., szerda

AFA 90 MECCANO Jawa/AFA 90 minősítésű Meccano Jawa figura - piciszemű francia variáns

REMEK darab ez a francia Meccano játékgyár által kiadott Jawa figura. Jóllehet Hong Kong, Taiwan (Tajvan), Makaó és Mexikó voltak alapvetően figura gyártás is folyt, a többi gyártó országban jellemzően csomagolás (pl. UK - Palitoy, Franciaország - Meccano, Olaszország - Harbert , Takara - Japán stb.) zajlott. E francia érdekesség tehát, mint figura, talán a szorgos kis kínai dolgozók műve, mindenesetre HÁROM nagy érdekessége is van! EGY: a sárga szemei igen aprók, sokkal kisebbek, mint egyéb társaié, azóta sem láttam ilyen piciszemű jawát. KETTŐ: a csuklyája viszont jóval nagyobb, hosszabb, mint az átlagos HK kiadású figuráké! Ez a két tulajdonsága különösen érdekessé, aranyossá és ritkává teszi.



Jawa variánsok: Meccano (francia), JEDI (ROTJ) és SW kiadás



AFA 90-es MECCANO Jawám




a francia, piciszemű és nagycsuklyás Jawa (small-eye Jawa, bighood Jawa)



 HÁROM: a 20 backes hátlapon egész más képek vannak, mint a megszokott Kenner kiadásokon, többek között francia kiadású Luke és Leia "dollok" (babák ruhában, POUPEE) fotói, na és a kedvencem: a Snaggletooth nevű cantina alien (kantinbeli kocsmázó idegen) nem a piros, hanem a korábbi, magas és KÉK ruhás változatában lefotózva került e hátlapra (Blue Snaggletooth)!!! Sőt: a Jawa maga is a korai, műanyag köpenyes (vinyl cape) változatában szerepel e remekbeszabott hátlapon!



kuriózum: Blue Snaggle és vinyl cape Jawa




az AFA 90-es Jawa hátlapja



az eredetiséget igazoló AFA (Action Figure Authority) holomatrica



AFA minősítő matrica: hátlap 100-ból 85-ös, buborék 90-es, a figura pedig szintén 90-es minősítést kapott.




Végül íme egy 12 backes Jawa (amely tehát hátlapján csak a legelsőnek megjelentetett 12 figura képét tartalmazza), korábbi darabom, összehasonlítás végett! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése