A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2009. szeptember 28., hétfő

AT-AT Driver variants - Lépegető vezető variánsok


Három szép AT-AT sofőr figura változatom van, jóllehet egyik sem hibátlan. Sajnos a sisakon lévő birodalmi szimbólumok legalább egyike szinte minden bontott (loose) példányon kissé sérült vagy kopott...
Jellemzően a kesztyűkön és a váll-lemezeken is szokott lenni egy-két kopáspötty, mert a hófehér színű festék meglehetősen érzékeny és könnyen észrevehető rajta a legapróbb sérülés. E figurák nadrágjának fenéki része is kopott olykor, szerencsére az enyémek itt rendben vannak! :) (bár nem akarok nagy feneket keríteni  a dolognak!) Szóval ebből a figurából hibátlan, karcmentes, zsír, c10, "mint" állapotú darabot találni már-már mission impossible! Gyakran a létfenntartó berendezés panele és az alatta lévő páncélmellény és a sisak szinte citromsárga színű, mivel a vintage kiadású figurák anyaga (különösen, ha fehér) érzékeny a tartós, közvetlen napfényre, melyre besárgulással reagál. Ezért fontos e figurákat vastag üvegű vitrinben tárolni!

Nekem két Trilogo és egy HK kiadású lépegető vezetőm van. A hong kongi változat egyértelműen megkülönböztethető az europidtól annak köszönhetően, hogy jóval halványabb szürke az egyenruha színe, illetve a karok és a lábak felülete fényes. Ezzel szemben az európai változatok egyenruhája sötétebb szürke - ez a képeken sajnos kevésbé látszik - ugyanakkor matt a végtagok felülete, de legalábbis a karoké. Talán a legszembetűnőbb különbség a szürke eltérő árnyalatai mellett a birodalmi szimbólumok színe és mérete. A HK kiadású daraboké egyértelműen szebb, vékonyabb festésű és emiatt kisebb. Színe pedig inkább piros, míg a TRI változatoké narancs. Ami a lábállásokat illeti, abból mindenféle létezik, mindkét fő változatnál. Én a képen pl. egy széles terpeszű és egy szűk lábállású TRI drivert mutatok be nektek. Zongorázható a különbség.




Visszakanyarodva a festéshez: az amerikai piacra szánt, szebb festésű változat szemei és sisak szájnyílása (légzőrostély) picik - ahogy a filmben - ugyanakkor az europid verziók "nagyszeműek" és "vastag szájúak". A legnagyobb szemei és legvasatagabb szája a szűk lábállású figurának van. Hasonló festésbeli különbségek figyelhetők meg a figurák háti oldalán is (pl. a sisakon lévő, lefelé mutató nyílra emlékeztető csík és a háti műszerpanel vonatkozásában).



A két fő verzió között a fegyverekben is különbség van! Előfordulnak ugyanis fegyver változatok is a Kenner Vintage figurák esetében, tehát egy eltérő fegyver nem mindig és nem feltétlenül repro! Itt például a HK (Hong Kong) változat puskája fekete színű, míg a TRI (Trilogo) változaté sötétlila (mint a rohamosztagos fegyverek színe, kivéve IG-88-ét és egyes Boba Fettekét). A szűk lábállású változat nem eredeti puskával, hanem egy új kiadású Bossk fegyverrel látható.

Azóta sok keresés után sikerült találnom egy olyan, PIROS birodalmi szimbólumos sisakú drivert, amelynek NINCS megkopva a két jelzés a sisakján! Íme:



félpiros, piros és narancs szimbólumos változat

ÚJ kép:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése