A szerző:

Saját fotó
Üdv! Attila vagyok, 44 éves szabadúszó okleveles szakfordító és angol magántanár, illetve Star Wars rajongó, és általában a fantasztikus filmek nagy kedvelője.

2009. szeptember 5., szombat

Vintage Bossk variants

Számos különböző Bossk látott napvilágot 1980-tól kezdve, amikor a figura először megjelent. Ezek közül sikerült a talán legismertebb és legjellegzetesebb ÖT variánst (verziót) begyűjtenem. Ezek: a fényes anyagú sötétzöld hüllőbőrű és széles terpeszű változat - ilyen széles terpeszűt azóta sem láttam még - fényes zöld fejjel, a kevésbé nyitott terpeszű, világos zöld bőrű matt festésű változat, a még kisebb terpeszben álló barna fejű és barackos színű ruhában lévő változat, illetve a Jedi visszatér (ROTJ) kiadások között gyakoribb szűk lábállású, citromsárga ruhás és világosbarna bőrű, fényes változat. Végül nemrég csatlakozott hozzájuk egy másik szűk lábállású változat, amelynek feje sárgás színű, s a többiekével ellentétben teljesen matt. Semmi fénye. Ugyanez a figura teljes egészére is igaz, de a fejen a legfeltűnőbb. A szemei feketéje és orrlyukai jóval nagyobbak, mint citrom társának, sőt mint az összes többi változaténak. Ráadásul vele immár három hibátlannak nevezhető Bossk figyel marconán  - inkább aranyos mosollyal - a gyűjteményemben.


először négyen voltak...

...de immár öten!

kicsit közelebbről az új jövevény:

nos, Ő az középen, okker ruhában és nagy orrlyukakkal
alcím: A Három Ász (három hibátlan Bossk) :)


négy változat: okker szűk láb, okker középtág láb, a kevésbé szép, de igen ritka barackos színű, barna fejjel, valamint a nagyon tág lábállású Bossk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése